Can ile beraber şenlenen yaşantımızda, kimi günler çocuk bakımı ve aile yaşantısıyla ilgili aklıma pratik ipuçları geliyor. Bunları unutmadan birileriyle paylaşmak istiyorum. O nedenle bu sayfayı açtım.
Şimdilik aklımdakileri dağınık olarak yazıya dökeceğim. İleride bu pratik ipuçlarının sayıları çok olursa kalıcı bir kategoriye dönüşebilir. Kim bilir?
Alt Değiştirirken Kazaları Önleme
Bebeğin altını değiştirirken kaza yaşama riskini aza indirmek için bebeğin altını açmadan önce temiz bezi kirli bezin altına serin. Kirli bezi açıp bebeğin bacağını yukarı kaldırarark altını silin. Sonra seri bir hareketle kirli bezi aradan çekip temiz bezi hızla kapatın. Merak etmeyin birkaç pratikten sonra eliniz alışıyor.(12 Ağu 2011)
Arabada Güneşten Korunmak
Küresel ısınma, insanı delirtecek kadar sıcak yaz mevsimi… Siz de bizim gibi arabanın içinde seyahat eden bebeğinizi güneş ışınlarından korumak için araba camına takılan, fileli zımbırtılardan aldınız.. Ama yerinde durmuyor meretler. Ya kayıyor ya da güneş ışınlarını yeterince kesmiyor. En pratiği şu: Bebeğinizin ince, yazlık battaniyelerinden birini alın. Arabanın camını hafifçe aralayın. Battaniyenin ucunu camın kenarına sıkıştırın. Camı kapayın. Güneş ışınlarını süper kestiği gibi, daha geniş bir alanı kaplıyor.(30 Haz 2012)
Aynı Renkte Diş Fırçasını Ayırmak
Kocanızla aynı renkte ve benzer modelde diş fırçası aldıysanız, diş fırçalarını karıştırmamak için, bir tanesinin sapına farklı bir renkte paket lastiği dolayın. Hem sudan etkilenmiyor, hem de diş fırçasınn sapında kabarıklık oluşturarak, az ışıkta diş fırçalamalar esnasında (aman çocuk uyanmasın) el yordamıyla ayırd edilebiliyor. (30 Haz 2012)
Bebekle Dışarıda Dolaşırken Beslenme
Bebeğinizi dışarıda devam sütüyle ile besleyecekseniz mamayı karıştırıp yanınıza almayın. Devam sütü karıştırıldıktan sonra bir saat içinde tüketilmelidir. Bunun yerine iki biberonun birine ölçüsüne gore su, diğerine ölçüsüne gore mama koyup yanınıza alın. Hem bebeğiniz acıktığında hemen karıştırıp verebilir hem de mamanın tazeliğini korumuş olursunuz. (12 Ağu 2011)
Biberonda Gaz Oluşumunu Önlemek
Biberonda devam sütü hazırlarken, tozu biberona attıktan sonra biberonun ağzını kapatıp çalkalamayın. Bu mamada gaz kabarcıkları oluşmasına neden oluyor. Bunun yerine bir çay kaşığı ile karıştırıp kapağını kapatın. Böylece gaz oluşumunu minimuma indirirsiniz.(12 Ağu 2011)
Tutmayan Yoğurt
2 kilo sütle özene bezene yoğurt mayaladınız. 6 saat sonra sardığınız örtüleri açtığınızda “O da ne! Yoğurt tutmamış, süt kıvamında duruyor.” Bir kap sütü dökmeden önce durun! Mayaladığınız kabı (cam ise) mikrodalgaya atıp 1-2 dakika çevirin. Sonra tekrar örtülere sarıp, 1-2 saat daha bekletin. Açtığınızda yoğurtdun tuttuğunu göreceksiniz. Mikrodalgaya koymak istemeyenler muhtemelen fırında sütü ısıtmak da aynı işi görebilir. (30 Haz 2012)
Sizin de böyle ipuçlarınız varsa bu yazının altına yorum bırakın, paylaşalım…
Yoğurdunuz tutmadıysa altına içi sıcak su dolu bir kabı koyup üstünü sarın birkaç saat öyle beklesin.Buda değişik bir yöntem.
Paylaşım için teşekkürler Nurcan