Tatlı Bir Telaş…
Vayyy be, ne çabuk geçti bir hafta. Eeee o kadar koşuşturmacanın içinde insan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor bile. Doğum yaklaştıkça bizim cephede de tatlı bir telaş başladı. Ne olur ne olmaz diye beklenen doğum tarihinden en az 3-4 hafta önce bütün hazırlıklarımı bitirmek istiyorum. Hal böyle olunca, zaman da daralınca bir telaş başladı bizde.
Neyseki daha önceden herşeyi yani bütün isteklerimi planladığım için azıcık da olsa kolaylaştı işim. Bu hafta yaptığım benim için en yorucu ama bir o kadar da zevkli şey, kızımı görmeye gelenler için hazırladığımız bebek hediyeleri oldu. Renkli renkli kurdeleler, nazar boncukları, mis kokulu… Neyse daha fazla detaya girmeyeyim, merak edenler bebek hayırlamasına gelirlerse hediyelerin ne olduğunu görebilirler 🙂
Bu hafta Mira için bebek odası hazırlıklarımız da vardı. Duvar kağıtları ve parkesi döşendi. Elektrik ustamız da aşağıda olan prizleri yukarı aldı ve bebek korumalı hale getirdi. Daha önce bilmediğim birşeyi elektrik ustamız sayesinde bu hafta öğrendim. O da çocuk odaları için özel prizlerin ve düğmelerin olduğu. Görseniz o kadar şirinler ki… Kenarları rengarenk desenlerle süslenmiş. Eee fiyatı da ona göre değişiyor tabii. Haftasonu da kızımın odasının perdeleri geliyor ve yaklaşık 10 gün sonra da mobilyaları gelecek. Son halini çok merak ediyorum. Bitince fotoğraflarını sizlerle de paylaşırım.
Bebekleri çok seven ve bu yüzden de bebek fotoğrafçılığı yapan arkadaşım Zeliha kızımın doğum fotoğraflarını çekecek. ZelihaÖztekin Fotoğraf Çalışmaları Facebook sayfasından nasıl çalışmalar yaptığını görebilirsiniz. Zeliş aynı zamanda kızım için anı defteri de hazırlayacak. Bu anı defteri sayesinde ziyarete gelenler Mira için birkaç cümle yazabilecek. Özel bir lohusa tacı ve tamamen keçeden yapılan bir nazar boncuğu da yaptırıyorum Zeliş’e. Tanla’nın Mira için hazırladığı isim tablosunu da, yine keçeden tablo şeklinde kapı süsü olarak hazırlayacak. Bu kadar güzel şeyler sonrasında insanın heyecanlanmaması mümkün mü? Hem merak, hem heyecan, hem de sabırsızlık, üçü bir arada diyebiliriz.
Güzel kızım senin için herşeyin en güzelini yapmaya çalışıyorum ve umarım becerebiliyorumdur.
Herkese bizden sevgiler…
Mervin Merhaba,
Gerçekten başlıktaki gibi tatlı bir telaş olmuş, ne güzel.. Memlekete gelince ararım seni 🙂 Merak ettim Miranın odasını ama sen yine de bir sürü fotoğraf çek, bizleri merakta bırakma.
Fotoğraf konusunda da şanslısın ne güzel bir dolu fotoğrafınız olacak, ilerisi için çok güzel hatıralar..
Sevgiler çokça sana, Miraya 🙂
Selam Esra,
geldiğinde görüşmeyi çok isterim. Sadece bebek odasını görmek için değil beni de görmeye gel:)))
Gerçekten çooookkkkkkk zevkli, insan bu hazırlıkları yaparken daha çok anlıyor, farkına varıyor hayatına yeni bir canlının katılacağına. Sana tavsiyem hazırlıklarını en kısa zamanda bitir, çünkü çok zor oluyor. hareketlerimiz maalesef ilk aylardaki gibi değil, çok yavaşladım ben ve çok yoruluyorum.
Sana şimdiden kolaylıklar diliyorum,
Mira’dan ve benden henüz adı belli olmayan hatuna ve sana sevgiler…..
Evet ya çok güzel olur, ikinizi de görmek 🙂
Hazırlıkların ne kadar zevkli olduğunu sana bakarak da anlayabiliyorum. Ben de bir taraftan heyecanlıyım ama Cuma günkü doktor randevumu da bekliyorum önümü daha net görebilmek için. Yoksa şimdi bile ağırlaştım ben 🙂
Aaaa doğru bizim kızın adı da henüz belli değil.Ne gevşek annem babam var diyor mudur acaba…
Görüşmek üzere, sağlıklı ve mandalinalı haftalar (mümkünse King) 🙂
Bütün hazırlıkları tamamlamak için gerçekten ben de strese kapılmaya başladım. Ay sonuna kadar biz de pek çok şeyi almış olmayı ümit ediyoruz. Benim en çok bebişin dolabına minik kıyafetleri asmak hoşuma gitmişti. Her akşam yatmadan açıp açıp bakardım Tuğrikin kıyafetlerine. Bizim kızın hala dolabı yok. İkincilerin kaderi bu sanırım. Abisine bir yatak alınsın onun da dolabını ayarlayacağım. Sağlıkla haftalar dilerim