Can yine huzursuzluğa devam ediyor. Biz de tabii ki uykusuzluğa. Dün gece çiş sayısının az olduğunu keşfedince uyuyan bebeği uyandırdık ve emzirdik. Sonra da saatlerce uyutamadık.
Bugün aynı sıkıntıyı yaşamamak için öncelikle Can’ı dışarı çıkarıp temiz havada ve markette dolaştırarak biraz yorduk. Sonra banyo yaptırdık. Ancak banyo her zamanki gibi çok hoşuna gitmesine rağmen uykusunu getirmedi. Can’ın en büyük sorunu gazlı bir bebek olması. Gaz ağrısı kimi zaman anne sütü emmesini bile engelliyor. Bu sorun ne kadar sürecek ve nasıl çözeceğiz bilemiyorum. Ayrıca bugün sabah 11’den beri doğru düzgün kaka yapmıyor. Biz sanırım Can’ın kakası ve çişi ile kafayı bozacağız…
gazlı bebeğin halinden, gazlı bebek büyüten anne anlar… üstelik ben iki tane gazlı bebek büyüttüm. sıkıntılarınız zamanla geçecek :))
Umutla o günleri bekliyoruz.
Merhabalar,
Ben gaz/kolik başlığı için kendi tecrübemi paylaşmak isterim:
40. günden sonra değişen her türlü huyumuz/suyumuza istinaden deliler gibi sağa sola sorular sormaya, forumlar okumaya, kitaplar almaya başladım. Meğer birinci aya kadar bizimki bebek değil melekmiş 🙂
Normalde çalışan bir anneyim ve gebelik iznindeyim. Bu da benim gibi plan-program, optimizasyon, araştırma delisi bir anneyi 7/24 bebek bakım memuru yapmaya yetiyor tabii. Şuanki projem “bir bezelye tanesinin gelişim sürecinde annelik deneyimlemesi” 🙂
Ben bu gaz sancısı (kolik diye de şüphelendiğim/adlandırdığım) için aşağıdakileri yaptım, yapıyorum:
1) deliler gibi ağlama krizi başladıysa Orhan Osman’ın Kolik CD’sindeki 4. parçayı açıyorum. Böylece avazı diniyor, bir afallıyor, anneye de düşünme, manevra imkanı doğuyor. (Orhan Bey’in ürününü daha çok anneye tanıtma taraftarıyım. Çünkü CD’si, beyaz gürültü adına bir deha ürünü!)
2) günde 3 tatlı kaşığını geçmemek üzere, emzirdiysem şayet, doğal içerikli bir şurup veriyorum (ağlama krizinden sonra-ki çocuk kusmasın, soluk borusuna gitmesin)
3) uykuya geçmek üzere, kucakta pışpışlıyorum ve bunu yaparken de ya bir ninni Cd’si açıyorum ya da kendim söylüyorum (efor açısından Cd koymak daha mantıklı ve kesintiler olmadığı için bebeği daha iyi oyalıyor
4) karnına veya ayaklarına sıcak havlu koyuyorum (şayet o panik anında evde bana yardım edebilen, havluyu ısıtıp verecek birileri varsa)
5) uykuya dalsa bile, yatağa konulduktan 5-10 dakika sonra uyanabiliyor. bu sefer de biliyorum ki artık makata inmiş olan gazı ya da kakayı çıkarmak istiyor. onun gözleri bitkinlikten ve uykudan kapalı olsa dahi, yüzü sancıdan buruş buruş iken kucağıma alıp, bacaklarını ellerimle karnına bastırarak, çıkartmasına yardımcı oluyorum. zaten çıkınca da rahatlayıp, tekrar buruşmadan uykuya dalıyor:)
Valla bu soruna dayanmak çok zor zira hangi sıklıkta veya günün hangi saatinde olacağı belli olmuyor ama bu yöntemlerle artık daha az korkuyorum “gaz” denen öcüden.
Herkese sağlıklı, huzurlu bebekler ve uykuları dilerim.
merhaba Saba,
uykudan önce yapılan wind salbe masajının çok etkisini gördüm. inşallah sen de sonuç alırsın
Teşekkürler Berrak,
Böyle güzel okuyan, araştıran anneler sayesinde ben de her gün yeni bir şey öğreniyorum.
Öpücükler…
Sevgili Saba
Paylaştığın öneriler için çok teşekkürler. Eminim ki bebekleri gaz sorunu çeken ebeveynlere yardımcı olacaktır. Bu arada Orhan Osman’ın cdsini çok merak ettim. Her ne kadar kolik sorunu artık bizden uzak olsa da, Türkiye’ye gidince araştıracağım.
Sevgiler