kafanin.arkasinin.duzlesmesi

Can gündüzleyin daha sık aralıklarla uyandığı bir düzene geçtiği için emzirdikten sonra sallanan koltuğuna (Fisher-Price Newborn Rock ‘N Play Sleeper) koyuyorum. Ancak koltuk elle sallanıyor ve otomatik olarak sallanmıyor. Can da uykuya dalmakta zorlandığı için uzun saatler boyunca koltuğu sallamak durumunda kalıyorum.

Ayrıca kilosu arttıkça bebeğimi kaldırmakta zorlandığımı da hissediyorum. Özellikle sağ koluma sancı giriyor. Bu nedenle kendi kendine sallanan salıncak gibi bir bebek ürünü almak üzere araştırmalara başladık. Bu tür ürünleri almadan önce müşteri yorumlarını sıklıkla amazon.com’dan takip ediyorum. O esnada tesadüfen bizim kullandığımız sallanan koltuğun da yorumlarını okudum. O da ne… Bu koltuk bazı bebeklerin kafalarının arkasını düzleştirmiş. Bebekler kafaları düzelsin diye tedavi olmak zorunda kalmışlar. Biz de zaten bir müddettir Can’ın bu sallanan koltukta otururken kafasını hep aynı yöne (sağa doğru) çevirdiğini gözlüyorduk. Hatta kafasının arkasının da hafif bir şekilde düzleştiğini görerek üzüldük. Bu durumun bir sorun yaratıp yaratmayacağını haftaya gideceğimiz 2 ay randevusunda doktora sormaya karar verdik. Bu arada da kendi kendine sallanan bir koltuk için araştırmalarımıza başlayıp seçeneklerimizi yorumlara göre 2 üründe yoğunlaştırdık.

Fisher Price Cradle n Swing, My Little Lamb- Bu ürünü daha çok kullanıcı tercih etmiş ama motorunun çok sesli olduğu ve birkaç ay sonra da bozulduğu konusunda şikayetler var.

Bright Starts Kashmir Ingenuity Full Size Swing- Bu üründe daha az kullanıcı yorumu var ama olan yorumlar daha olumlu.

Akşamleyin Walmart ve Target’a giderek bu ürünlerin olup olmadığını kontrol ettik. Ancak maalesef bulamadık. Sanırım haftasonu Babies’r’Us’a da baktıktan sonra son kararımızı vereceğiz.

Tanla Bilir

Merhabalar! Adım Tanla. Web tasarımcısı ve BebekveBen'in kurucusuyum.
BebekveBen çocuk bakımından öte ebeveynlik, kadın olmak, birey olmak, yurtdışında yaşam, seyahat, yemek, ürünler, eğitim, sağlık gibi hayatın içinden pek çok konunun paylaşıldığı, ailelerin buluştuğu, soru sorduğu, dileyenlerin konuk yazılarla katkıda bulunduğu ve deneyimlerini paylaştığı bir platform... Bize eşlik ettiğiniz için teşekkürler.

Yorumlar

Yanıt Yaz
  1. Öncelikle merhaba 🙂

    Bebeğim doktora çalışmalarımı yapmak için gittiğim ülkede doğdu ve ilk ayını da orada tamamladık. İsveç’te doktor muayeneleri her hafta yapılıyor ve ilk ay karşılaştığım her doktora başının arkasının düz olması ile ilgili sorular sordum, düz yatırmamı, bebeğin başının zamanla düzeleceğini söylediler. Belki Türklerde kafanın arkasının düz olması genetik bir durumdur. Ancak 2.ayda farkettim ki bebeğin başının sol tarafı oldukça düzleşmiş.Yan yatırmaya başladım. Ancak sürekli düz yatmak istediği için yan bile yatırsam, düz olarak uyanıyor ve başının arkası şu an oldukça düz. 3.aya girmek üzereyiz. Türkiye’deyiz ve tedavisi olan bu sorun için danışabileceğim bir doktor ariyorum. Benim şu ana kadar gittiğim doktorlar kask takılmasindan bile haberdar değiller.

    Oğlunuzun başındaki düzlük geçti mi? Öncelikle bunu sorayım. Bir de doktorunuzun adını öğrenebilir miyim? Şimdilik bu kadar…Sitenizi çok beğendim. Artık sık sık ziyaret edeceğim.

    • Merhabalar,

      Güzel mesajın için çok teşekkür ederim.

      Kafanın düzleşmesi sadece Türk bebeklere özgü bir sorun değil.. Dünyanın her yerinde, pek çok bebekte görülüyor. Genellikle, bebeklerin hayatlarının ilk aylarında sürekli sırt üstü yatıyor olmasından kaynaklanıyor.

      Can’ın kafasının arkasının düzleşme problemini gidermek için biz:
      – Geceleri yattığı yerde sürekli kafasını çevirme yoluna gittik. Bebekler yatakta yatarken, ebeveynler oradan geldiği için, kafalarını hep kapının olduğu yöne doğru çeviriyor. Bu nedenle, yatağa yatırırken bir sefer ayağının geldiği tarafa, diğer yatışta başı gelecek şekilde koyduk. Böylece, başını kapıya doğru çevirdiğinde, değişik yönlere bakmış oldu.
      – Gündüzleri sürekli yatakta yatırmadık. Kimi zaman kucağımıza alarak, kimi zaman da yerde yüzükoyun egzersiz yaptırarak kafanın üzerinde sert zeminlerin yarattığı basıncı almaya çalıştık.
      – Bu şekilde davranınca 1-2 aylık bir süreçte kafanın arkası tamamen rahatladı. Şu anda Can 6,5 aylık ve düzleşme problemi kalmadı.

      Şu yazılarımı blogumda mutlaka görmüşsündür ama ben yine de linkleri vermek istedim:
      http://www.bebekveben.com/2011/07/05/yine-doktordayiz-torticollis-mi/
      http://www.bebekveben.com/2011/06/07/bebeklerde-kafanin-arkasinin-duzlesmesi/
      http://www.bebekveben.com/2011/06/08/kafanin-arkasinin-duzlesmesi/

      Doktor konusuna gelince, biz Türkiye’de yaşamadığımız için Türkiye’den doktor ismi maalesef bilmiyorum.

      Ancak senin emailinden sonra internette yaptığım araştırmada, Amerikan Hastanesi Pediatri bölümünden Dr.Gülsemin Güloğlu’nun ismine rastladım.
      http://www.amerikanhastanesi.org/Tr/TibbiKadro/Default.aspx?BID=43&MPSID=363&STID=11

      Kafa düzleşmesi ile ilgili şu sitede bir makalesi var:
      http://www.duzkafa.com/tr/dr-g%C3%BClo%C4%9Flu-makalesi.html

      Yanlız sitede bir de ürün önerisi olduğundan ve sitenin doktorun sitesi mi, yoksa ürünü satan firmanın sitesi mi olduğunu anlayamadığımdan, doktora danışmadan ürünü alma derim.

      Ayrıca, dediğim gibi, doktoru ben şahsen tanımıyorum. Genç bir doktor. Amerikan hastanesi iyi bir hastane. Bir de doktorun bu konu ile ilgili yazısı var. Bildiklerim sadece bunlar. Değerlendirmeyi senin yapmanı rica ederim. Eğer doktoru ziyaret etmeye karar verirsen, sonuçları bana yazarsan sevinirim. Hem oğlunun durumunu öğrenmek isterim, hem de doktorun iyi olup olmadığını…

      Bebeğin için de geçmiş olsun. İçini ferah tut. Kafa düzleşmesi konusu, bebek büyüyüp sürekli yatmaktan kurtulunca, genelde düzelen bir durum. Kask takmak ve ameliyat en son çözümler. O aşamaya gelene kadar yapılacak egzersizler var. Bebekte doğuştan gelen anatomik bir problem yoksa, kafa düzleşmesi egzersizlerle düzelecektir. Ancak mutlaka bu konuda uzman bir doktora göstermeni öneririm.

      Sevgiler

      • Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim.

        Size e-posta gönderdikten sonra farkettim Amerika’da yaşadığınızı. Ancak göndermiş olduğumdan düzeltme yapamadım.

        Oğlum doğduğunda kafatasının şekli çok güzeldi, aslında hep dikkat de ediyordum ama birden düzleşiverdi sanki 🙁 Şu an kask takmasina bile sıcak bakıyorum. Ancak bana sürekli düzelecek dedi doktorlar. İlk çocugum olduğu için de biraz deneyimsiz yakalandim diyebilirim. Artik 90 günü dolmak üzere olduğundan hareket kabiliyeti de arttı. Yan bile yatırsam bir bakıyorum ne yapmış, etmiş, düz yatmış. Sanırım öyle daha rahat ediyor. Sık sık uyanıp başını döndürmekten başka bir şey deneyemem sanırım şu an. Gündüzleri ana kucağına bile koymuyorum. Sürekli kucağımda tutuyorum artık. Sizde merak ettiğim 3. ayda Can’ın kafasındaki az da olsa olan düzleşme şu an tamamen geçti mi?

        Gönderdiğiniz site adresleri için de ayrıca teşekkür ederim. Şimdi inceleyeceğim.

        Konuyla ilgisiz de olsa bir soru da olsa, yıkanabilir bebek bezlerini sorayım. Belki fikriniz vardır. Kullandıysanız hangi markadan memnun kaldığınızı öğrenebilir miyim?

        Uzun ve içten mesajiniz için tekrar teşekkur ederiz 🙂

        • Yeniden merhaba Misafir,

          Evet, Can’ın şu anda herhangi bir kafa düzleşmesi durumu kalmadı.

          Her ne kadar doğa ve çevre konusunda oldukça hassas olsam da, yıkanabilir bez kullanma konusunda kendime hiç güvenemedim. Zaten çok yoğun olan yaşantımızı daha çok yoğunlaştırırmışız gibi geldi.Bu nedenle Can’ın doğumundan beri hazır bez kullanıyoruz.Üzgünüm, bu konuda yardımcı olamadım.

          Kendine çok iyi bak.

          Sevgiler

  2. Merhabalar, benim de oğlumun kafasının arkası düzleşti. Sürekli sağlı sollu yatırmama rağmen nasıl oldu anlayamadım. Şu an 9 aylık. Oğlunuza ne gibi egzersizler yaptınız öğrenebilir miyim?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Harvey Karp

Harvey Karp ile Bebeği Ağlatmadan Uyutma Yöntemleri

kafanin.arkasinin.duzlesmesi

Kafanın Arkasının Düzleşmesi