Her geçen gün yeni birşey öğreniyorum. Bebeklerde gaz çıkarmanın birden fazla yöntemi varmış. Ben genelde yukarıdaki resimdeki 1 numaralı yöntemi uyguluyorum. O işe yaramazsa 2 numaralı yönteme geçiyorum. 3 numaralı yöntem kolumu çok yorduğu için onu uygulamayı Kuzey’e bırakıyorum. Kuzey Can’ın gazını benden daha iyi çıkarıyor desem inanır mısınız? Biz de şöyle bir işbölümü yaptık: Ben emzirme sırasında bebeği bir taraftan diğerine geçirirken 1 numaralı yöntemi uyguluyorum. Gaz sorunu çözülmezse ve Kuzey de evdeyse, beslenmesi tamamlandığında Can’ı babasına devrediyorum. Babasının sihirli ellerinde oğulcuğun gazı falan kalmıyor. İşte böyle.
Şimdi de yöntemlerin detaylarına geçeyim:
- Bebek omuzda: Bebeği yüzü size dönük şekilde kucağınıza alın. Bir eliniz poponun altını desteklerken, diğer elinizle bebeğin sırtına hafifçe vurun ya da hafifçe bastırarak sırtını ovalayın. Bebeğin midesi doluysa kusabileceği için bu yöntemi uygularken omuzunuza ağız bezi ya da bir havlu koymak iyi bir fikirdir.
- Bebek kucakta: Yüzü dışarıya bakacak şekilde bebeğinizi kucağınıza oturtun. Bir elinizle bebeği koltuk altından kavrarken, diğeri elinizle hafifçe sırtına vurun ya da sırtını ovalayın.
- Bebek kolda: Bebeği yüzü koyun konumuna getirin. Yüzü yere bakarken başını, boynunu ve göğüsünün üst kısmını bir elinizle destekleyin. Diğer elinizle de hafifçe sırtına vurun ya da sırtını ovalayın.
Benim 26 gunluk bebegım var ılk zamanlaeda kakasını cok guzel yapuyordu şimdi ise kakasını 3 gundur yapamıyor ve cok aglıyor bıze yardım edın neyapcamızı bılmıyorum
Merhaba Şerif,
Bebeğinin bağırsaklarını harekete geçirmek için onu sırt üstü yatırıp, dairesel hareketlerle karnına masaj yapabilirsin. Ayrıca sırt üstü yatarken bacaklarını bisiklet çevirir gibi çevirebilir, bacaklarını geriye doğru hafifçe iterek diz yerlerinden bükülme hareketini yaptırabilirsin. Bunlar bağırsak hareketlerine yardımcı olabilir. Bebeğin çok ufak olduğu için doktorun da fikrini almanı öneririm.
Mesajınız ıcın cok teşekkur ederım dedıgınız herseyı yapıyoruz dun cocuk dahılıyesıne goturduk ayazımı kaka yapmamasından yenı dogan bebeklerde 1 hafta kaka yapmamasu normal dedı. Ve gercekden ınanmadıgım. Bırsey soyledı kekık suyu yap bır cay kasıgı ver dedı yaotık ve ayazım bıraz raharladı. INŞALLAH VOK BUYUK SORUNLAR OLMASIN ALLAH ACILARINI GOSTERMESIN HICBIR BEBEGIN INŞALLAH VE BEN BIR BABA OLARAK YAZIYORUM CUNKU ANNELERE YARDIM ETMEK ONLARIN BIRAZDA YORGUNLUGUNA CARE OLMAK BIZIM ICIN COK ÖNEMLU. Sımdıden. Gerkesın bebeklerını yavrularını allah korusun
Bebeğinizin daha iyi olmasına sevindim. Bebeğinizin bakımını da eşinizle beraber yapmanız çok güzel. İyi bir baba olduğunuz belli. Eminim çok iyi yetişen bir çocuğunuz olacak.
Ailenizle beraber mutluluklar dilerim.
Merhabalar
Kucağa kacinci ayda oturup gaz çıkarttınız acaba ?
Selam Esra
Her ayda kucağa oturtularak gaz çıkarılabilir. Buna başlamak için özel bir ay yoktur. Önemli olan gazı çıkarabilmek. Fotoğraftaki yöntemlerden hepsini deneyebilirsin.
Selamlar
Merhabalar, bu yöntemleri uyguluyorum yarim saati geçiyor kızım uyuyor gaz çıkmıyor ve gaz çıkmadan yatağına koymak durumunda kalıyorum. Başka ne yapabilirim
Merhaba
Bebeğim 1aylık çok huysuz her beslenmeden sonra ağlayarak memeyi bırakıyor ve gaz sancısıyla karın gurultusuyla morarıyor. Uykusu olduğu zamanlarda memeyi yedikten sonra gazını çıkaramıyorum uyuyor ne yaparsam çıkmıyor