Her geçen gün yeni birşey öğreniyorum. Bebeklerde gaz çıkarmanın birden fazla yöntemi varmış. Ben genelde yukarıdaki resimdeki 1 numaralı yöntemi uyguluyorum. O işe yaramazsa 2 numaralı yönteme geçiyorum. 3 numaralı yöntem kolumu çok yorduğu için onu uygulamayı Kuzey’e bırakıyorum. Kuzey Can’ın gazını benden daha iyi çıkarıyor desem inanır mısınız? Biz de şöyle bir işbölümü yaptık: Ben emzirme sırasında bebeği bir taraftan diğerine geçirirken 1 numaralı yöntemi uyguluyorum. Gaz sorunu çözülmezse ve Kuzey de evdeyse, beslenmesi tamamlandığında Can’ı babasına devrediyorum. Babasının sihirli ellerinde oğulcuğun gazı falan kalmıyor. İşte böyle.

gaz çıkarma yöntemleri

Şimdi de yöntemlerin detaylarına geçeyim:

  1. Bebek omuzda: Bebeği yüzü size dönük şekilde kucağınıza alın. Bir eliniz poponun altını desteklerken, diğer elinizle bebeğin sırtına hafifçe vurun ya da hafifçe bastırarak sırtını ovalayın. Bebeğin midesi doluysa kusabileceği için bu yöntemi uygularken omuzunuza ağız bezi ya da bir havlu koymak iyi bir fikirdir.
  2. Bebek kucakta: Yüzü dışarıya bakacak şekilde bebeğinizi kucağınıza oturtun. Bir elinizle bebeği koltuk altından kavrarken, diğeri elinizle hafifçe sırtına vurun ya da sırtını ovalayın.
  3. Bebek kolda: Bebeği yüzü koyun konumuna getirin. Yüzü yere bakarken başını, boynunu ve göğüsünün üst kısmını bir elinizle destekleyin. Diğer elinizle de hafifçe sırtına vurun ya da sırtını ovalayın.

Tanla Bilir

Merhabalar! Adım Tanla. Web tasarımcısı ve BebekveBen'in kurucusuyum.
BebekveBen çocuk bakımından öte ebeveynlik, kadın olmak, birey olmak, yurtdışında yaşam, seyahat, yemek, ürünler, eğitim, sağlık gibi hayatın içinden pek çok konunun paylaşıldığı, ailelerin buluştuğu, soru sorduğu, dileyenlerin konuk yazılarla katkıda bulunduğu ve deneyimlerini paylaştığı bir platform... Bize eşlik ettiğiniz için teşekkürler.

Yorumlar

Yanıt Yaz
  1. Benim 26 gunluk bebegım var ılk zamanlaeda kakasını cok guzel yapuyordu şimdi ise kakasını 3 gundur yapamıyor ve cok aglıyor bıze yardım edın neyapcamızı bılmıyorum

    • Merhaba Şerif,
      Bebeğinin bağırsaklarını harekete geçirmek için onu sırt üstü yatırıp, dairesel hareketlerle karnına masaj yapabilirsin. Ayrıca sırt üstü yatarken bacaklarını bisiklet çevirir gibi çevirebilir, bacaklarını geriye doğru hafifçe iterek diz yerlerinden bükülme hareketini yaptırabilirsin. Bunlar bağırsak hareketlerine yardımcı olabilir. Bebeğin çok ufak olduğu için doktorun da fikrini almanı öneririm.

      • Mesajınız ıcın cok teşekkur ederım dedıgınız herseyı yapıyoruz dun cocuk dahılıyesıne goturduk ayazımı kaka yapmamasından yenı dogan bebeklerde 1 hafta kaka yapmamasu normal dedı. Ve gercekden ınanmadıgım. Bırsey soyledı kekık suyu yap bır cay kasıgı ver dedı yaotık ve ayazım bıraz raharladı. INŞALLAH VOK BUYUK SORUNLAR OLMASIN ALLAH ACILARINI GOSTERMESIN HICBIR BEBEGIN INŞALLAH VE BEN BIR BABA OLARAK YAZIYORUM CUNKU ANNELERE YARDIM ETMEK ONLARIN BIRAZDA YORGUNLUGUNA CARE OLMAK BIZIM ICIN COK ÖNEMLU. Sımdıden. Gerkesın bebeklerını yavrularını allah korusun

        • Bebeğinizin daha iyi olmasına sevindim. Bebeğinizin bakımını da eşinizle beraber yapmanız çok güzel. İyi bir baba olduğunuz belli. Eminim çok iyi yetişen bir çocuğunuz olacak.

          Ailenizle beraber mutluluklar dilerim.

    • Selam Esra
      Her ayda kucağa oturtularak gaz çıkarılabilir. Buna başlamak için özel bir ay yoktur. Önemli olan gazı çıkarabilmek. Fotoğraftaki yöntemlerden hepsini deneyebilirsin.
      Selamlar

  2. Merhabalar, bu yöntemleri uyguluyorum yarim saati geçiyor kızım uyuyor gaz çıkmıyor ve gaz çıkmadan yatağına koymak durumunda kalıyorum. Başka ne yapabilirim

  3. Merhaba
    Bebeğim 1aylık çok huysuz her beslenmeden sonra ağlayarak memeyi bırakıyor ve gaz sancısıyla karın gurultusuyla morarıyor. Uykusu olduğu zamanlarda memeyi yedikten sonra gazını çıkaramıyorum uyuyor ne yaparsam çıkmıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Emzirme Pozisyonları

Semt Kütüphanesine Üye Olduk