BebekveBen ve Altın Kitaplar işbirliğiyle 2014 senesi çekilişlerine merhaba! Sponsorumuz Altın Kitaplar‘la birlikte bu sene yine heyecan verici kitap kampanyalarımız olacak. İlk kampanyamız özgün anlatım diliyle diğerlerinden ayrılan interaktif bir çocuk kitapları serisi: Karar Senin! Sarah Eason’un bu seride yazdığı pek çok kitaptan 4 tanesi Tuğçe Kanbur tarafından Türkçe’ye çevrilmiş. Büyük boyutlarda, ciltli ve her biri 32 sayfa olan kitaplar, Ailie Busby’nin rengarenk çizimleriyle resmedilmiş.
[important]Bu yazıya yorum bırakan 4 okurum Altın Kitaplar’ın Karar Senin! serisinden birer çocuk kitabı kazanacak. Kitapları nasıl kazanacağınıza dair detaylar için yazının sonuna bakın…[/important]Karar Senin Serisi
Karar Senin Serisi alışılmış çocuk kitaplarından biraz farklı. Serideki kitaplar çocukların, anne, baba, büyükanne, büyükbaba ve öğretmen gibi yetişkinlerle beraber okumaları için tasarlanmış. Kitaplardaki çocuklar kendi dünyalarında seçim yapmaları gereken pek çok durumla karşılaşıyor. Bu durumlarda karşılarına üç tane karar seçeneği sunuluyor. Bunlardan sadece biri doğru. Kitabı çocukla beraber okuyan yetişkin, kitabın belli yerlerinde sorulan soruları çocukla beraber konuşarak, doğru seçeneği bulması konusunda yol gösteriyor. Kitaplar okunurken doğru seçeneklerin neden doğru olduğunun yanısıra, yanlış seçeneklerin de neden yanlış olduğunun konuşulması öneriliyor.
Kitapların sonundaki Okuma Kılavuzu bölümünde her kitabın vermek istediği değeri çocuğunuza nasıl aktarabileceğinize dair ipuçları veriliyor. Okuma kılavuzunun hemen arkasında da, kitapta çocuğunuzun bilmeyebileceği bazı kelimelerin anlamlarını içeren bir Sözlük bulunuyor.
Bu 4 güzel kitabın konuları şöyle:
- Cesur Ol Can: Tüm diğer çocuklar gibi Can da bazen bazı şeylerden korkabiliyor. Can, bir arkadaşına yatıya davet edilmek, ağabey olmak gibi birkaç karmaşık olayla baş başa kalıyor ve en CESUR kararları almaya çalışıyor.
- O Senin Değil Serkan: Tüm diğer çocuklar gibi Serkan da bazen ona ait olmayan şeyleri alabiliyor. Serkan arkadaşının evindeki bir oyuncağı beğenmek ve parkta bir adamın yere para düşürdüğünü görmek gibi durumlarla karşılaşıyor ve en DÜRÜST kararları vermeye çalışıyor.
- Oyunbozanlık Yapma Zeynep: Tüm diğer çocuklar gibi Zeynep de bazen haksızlık yapabiliyor. Zeynep pastanın çikolatalarının tamamını kendisi yemek ya da kardeşiyle paylaşmak, okula yeni gelen kızı görmezden gelmek ya da onu oyunlarına davet etmek gibi birkaç seçenekle karşılaşıyor ve en ADİL kararları vermeye çalışıyor.
- İtiraf Et Kerem: Tüm diğer çocuklar gibi Kerem de bazen yanlışlar yapabiliyor. Kerem top oynarken saksıyı kırdığında ya da odasında otururken sıkılıp, duvarı kalemle çizdiğinde hatalı birşey yaptığını biliyor ve en DOĞRU kararları vermeye çalışıyor.
Karar Senin Serisi hem çocuklarımızı eğlendiriyor, hem de çocuğumuzla beraber kaliteli zaman geçirmemizi ve onunla fikir jimnastiği yapmamızı sağlayacak araçları bize sunuyor.
Karar Senin Serisi’ni incelemenin benim için en eğlenceli yönlerinden biri kitaplardan birinin oğlum Can’la aynı ismi taşımasıydı. Adeta bize özel yazılmış bir kitabı inceliyormuş gibi hissettim ve bu çok hoşuma gitti. Eminim Can da büyüyüp, okumaya başladığında kendi ismini taşıyan bir kitabı olmasına bayılacak. Bakın daha şimdiden kitabını pek bir benimsedi 🙂
Kitap Hediyesini Nasıl Kazanacaksınız?
Dört şanslı okuyucum Sarah Eason’un Altın Kitaplar’dan çıkan “Karar Senin” dizisinden birer kitap kazanacak.
Aşağıdaki yöntemlerden her biri için ayrı bir çekiliş numarası kazanacaksınız. Hepsini yaparsanız 3 ayrı şansınız olacak.
1- FACEBOOK: BebekveBen Facebook sayfasını hemen aşağıdan beğen-like yapın. Daha önce beğendiyseniz, sayfayı bir arkadaşınıza tavsiye edin.
2- TWITTER: Altın Kitaplar Twitter sayfasını “takip et-follow” yapın.
3- DUYURU: Bu çekilişi kendi Facebook ve/veya Twitter sayfanızda duyurun. Duyuru için şu metni kullanabilirsiniz:
[important] En güzel hediye: kitap @BebekveBen @altinkitaplar Karar Senin çekilişine katılın. Çocuk kitabı kazanın. http://tinyurl.com/pklcly8[/important]KAMPANYAYA KATILMAK İÇİN BU 3 İŞLEMDEN HANGİLERİNİ YAPTIĞINIZI AŞAĞIDA YORUM OLARAK YAZMANIZ YETERLİ.
YAPACAĞINIZ YORUMLARDA FACEBOOK / TWİTTER ADLARINIZI, DUYURU LİNKİNİ VE ARKADAŞINIZIN FACEBOOK ADINI YAZMAYI UNUTMAYIN.
Çekilişe katılım bu yazının yayınlandığı tarihte başlayıp, 23 Ocak 2014 Perşembe günü Türkiye saatiyle 23,59′da sona erecek. Katılım süresi sonrasında 4 asıl ve 4 yedek talihli okuyucum random.org’dan belirlenecek ve asıl talihlileri 24 Ocak 2014 Cuma günü blogumdan duyuracağım. Kazanan okuyucularımla emaille iletişime geçecek ve gönderi için adres ve telefon bilgilerini isteyeceğim. Emaille iletişime geçişimin ardından 1 hafta süresince bana dönüş olmaması durumunda, yedek talihlilerle bağlantı kuracağım.
Hediye sadece Türkiye adreslerine gönderilebiliyor. Bu nedenle yurtdışında yaşayan okurlarımdan biri kazandığı takdirde, hediyelerini kendilerine ulaştıracak bir tanıdıklarının Türkiye’deki adresini vererek çekilişe katılabilirler. Altın Kitaplar çalışanları bu çekilişe katılamazlar.
Siz de daha önce BebekveBen’den hediyeler kazanan okurlarıma katılın.
Çekilişlerim 2014 senesinde devam edecek. BebekveBen’i sık sık ziyaret etmeyi unutmayın.
Herkese bol şans!
merhaba, öncelikle etkinlik için teşekkürler. 1-FACEBOOK: BebekveBen Facebook
sayfasını Hande Tokaç a tavsiye ettim.
2- TWITTER: Altın Kitaplar Twitter
sayfası nı “takip et-follow” yaptım.
Facebook sayfanızı Kasım ayından beri takip ediyorum. Adım Selin Korcan.
Çekilişi Twitter hesabımdan duyurdum. Çok tşk
Merhaba;
1-FACEBOOK: BebekveBen sayfasını beğeni ile takip ediyorum. Arkadaşım Canan Atılgan’a tavsiye ettim.
2- TWITTER: Altın Kitaplar Twitter sayfasını “takip ediyorum.
Sevgiler
Biricik
bu arada twitter kullanıcı adım : duyguuludag. facebookta ise duygu uludag macar olarak kayıtlıyım
Merhaba;
1-FACEBOOK: BebekveBen sayfasını Emine Tuna Mamat olarak beğeni ile takip ediyorum.
2- TWITTER: Altın Kitaplar Twitter sayfasını “takip ediyorum.
Sevgiler
Emine
Merhaba;
1-FACEBOOK: BebekveBen sayfasını beğeni ile takip ediyorum.
2- TWITTER: Altın Kitaplar Twitter sayfasını “takip ediyorum.
Sevgiler
Deli Dolu Anne
merhaba,kızımın şansına
1)twitterda beğendim,altın kitabı
2)twitterda duyurdum. https://twitter.com/ozlem0281/status/423741626716913664
Merhaba, Bütün şartlar tamamdır
https://www.facebook.com/jasminn.tr/posts/436662479796321?stream_ref=10
https://www.facebook.com/jasminn.tr/posts/436662673129635?stream_ref=10
https://twitter.com/jasmin_tw/status/423750416300396544
Kızımın şansına…
tum sartlari tamamladim
6 yasinda ikizlerim icin egitici kitaplar olacagi dusuncesindeyim
https://mobile.twitter.com/enedefdem/status/423756595676594177
https://www.facebook.com/esra.erbozhgk?fref=ts
Merhabalar,Facebook hesabınızı ve twıtter hesaplarınızı beğenerek takip ediyorum. oğlum ve kızım için katılıyorum.Şanslı olmak dileğiyle…Sevgilerimle …Emine Kekeve
https://twitter.com/EmineKekeve/status/423760895718588416 https://www.facebook.com/eminekekeve/posts/10202871701932997?stream_ref=10 paylaşım linklerim 🙂
Sartlari tamamladim https://twitter.com/ynrvc tesekkurler
3 işlemi de yaptım.Herkese bol şanslar..
merhaba bende çekilişi sayfamda duyurdum ve beğendim fb. sayfanızı. Bol şanslar 🙂
Tum Sartlar tamam https://twitter.com/dmrdfn tesekkurler
paylasimimi yptim.
https://www.facebook.com/mehmet.avci.180/posts/581220431953162?stream_ref=1
3 işlemi de yaptım.Herkese bol şanslar.. arkadaşım Mali Elif Erdem Topal
face: enes malik deniz
tvit: sdeniz5
sizi severek takip ediyorum
Bu kitaplari okuduktan sonra eminim ki daha Cesur, daha Adil, daha Dogru ve daha Durust olacak hem cocuklar hem de bu kitaplari onlara okuyan ebevynler
yegenimin sansina katiliyorum
twitter: @hunterneme
bu arada 1. sarti da yapmistim http://www.facebook.com/mrt.hgk
2. sart https://twitter.com/hunterneme
3. sart twitterda paylastim https://twitter.com/hunterneme
face sizi beğendim
hülya bilgili
sartlari sonradan fark ettim eksikleri tamamladim 🙂
3 hakki da tamamladim
1- FACEBOOK: BebekveBen Facebook sayfasını hemen aşağıdan beğen-like yapın. Daha önce beğendiyseniz, sayfayı bir arkadaşınıza tavsiye edin.
https://www.facebook.com/aynur.avci.79
2- TWITTER: Altın Kitaplar Twitter sayfasını “takip et-follow” yapın.
https://twitter.com/ynrvc
3- DUYURU: Bu çekilişi kendi Facebook ve/veya Twitter sayfanızda duyurun. Duyuru için şu metni kullanabilirsiniz:
https://twitter.com/ynrvc/status/426019370536816640
3 islemide yptim bol sanslar hepimize..
merhaba,kızımın şansına katılıyorum
1)face ve twitterda beğendim,altın kitabı
2)face ve twitterda kampanyayı duyurdum.
https://twitter.com/ayazyas
Şimdiden teşekkürler.
facebook ta beğendim,twitter da takip ettim,bekliyoruuum☺
1. mesajda twitter adresimi eklememisim
1. sart https://www.facebook.com/mehmet.avci.180 sayfanizi begendim
2. sart https://twitter.com/mhmtvc takibe aldim
3. sart paylasimimi yaptim.
https://www.facebook.com/mehmet.avci.180/posts/581220431953162?stream_ref=1